Rásky Péter

Rásky Péter -alelnök.
1968-ban születtem. Gyerekkorom óta lovakkal foglalkozom. Családom a Balaton északi partján, Felsőörsön 1983-tól üzemeltetett lovardát (Felsőörs Lovasudvar), ahol minden lovas munkában részt vettem. A középiskola elvégzése után 1986-tól előbb a családi vállalkozás tagjaként, később 1990-től egyéni vállalkozóként vezettem a lovardát. Közben 1991-ben „állattenyésztő mérnök” végzettséget szereztem a Kaposvári Pannon Egyetemen. 1996-ban ugyanitt „lótenyésztő szakmérnök” végzettséggel gyarapítottam ismereteimet.
1999-től a LOVASÉLET lovas szaklap elindításában vettem részt, kezdetben menedzserként, majd lapigazgatóként, később 2002-től a mai napig főszerkesztőként. 2008-ig bár egyéb elfoglaltságaim miatt egyre kevesebb időm jutott rá, fenntartottam a lovas vállalkozásomat is. A Lovasélet indítása óta rendszeresen publikálok különböző, köztük a lovaturizmus tárgykörébe tartozó lovas szakcikkeket.
A közelmúltban a Kaposvári Egyetemen megszereztem az „okleveles agrár – mérnöktanár” végzettséget is. 2012-től a bábolnai Pettkó – Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium elméleti és gyakorlati szaktanáraként dolgozom.
A Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség munkájában a kétezres évek elejétől részt veszek. Előbb elnökségi tagként, később alelnökként tevékenykedtem. Többek közt szakcikkeket publikáltam, valamint részt vettem a szövetség „patkós rendszerű” lovarda minősítéseiben is.
 Nem csak szakíróként, hanem a gyakorlatban is foglalkozom a lótenyésztéssel, elsősorban a shagya-arab és a magyar sportló fajtával. 2010-ben a Magyar Sportlótenyésztő Egyesület a díjlovaglásban sikeres, Carneval nevű, általam tenyésztett ló teljesítménye után, az év tenyésztője elismerésben részesített.  2014-ben a Turista Magazin lovas rovatvezetői feladatát is elláttam.