Balogh Sándor

Balogh Sándor 1941.04.10.-én Miskolcon születtem. Iskoláimat a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, majd a karcagi Felsőfokú Szaktechnikumban, azután a Debreceni Agrártudományi Egyetemen és végezetül a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, mint mérnök-agrár szakközgazdász végeztem.

A Szirmabesenyői Termelő Szövetkezetben mintegy 37 évig, mint termelési elnökhelyettes dolgoztam. Ezt követően a B.-A.-Z. Megyei Termelő Szövetkezetek kereskedelmi részlegének igazgatóhelyetteseként tevékenykedtem. Mintegy 25 éve magánvállalkozóként saját cégek vezetését végzem.

Lovas tevékenységeim már a Termelő Szövetkezet idején megnyilvánultak. Észak-Magyarországon először alakítottuk meg a Bükkalja Telivér Ménest. Szinte ezidőben a B.-A.-Z. Megyei Lovas Szövetség elnökeként mintegy 20 éve tevékenykedem és azonos időben alakítottuk meg hat megye viszonylatában az Észak- Magyarországi Regionális Fogathajtó Bizottságot, melynek azóta is elnöke vagyok. Alapító és egyben vezetőségi tagja vagyok a Balogh Liget Kft.-vel a Lovas Turisztikai Szövetségtnek.