Cseppentő Attila

Cseppentő Attila:Nagykunsági származású vagyok, Édesapám állattenyésztő volt. Jómagam gimnáziumi éveim alatt kezdtem el lovagolni, a Szenttamási Ménesben, Matajsz János irányításával.
Lótenyésztéssel 1990-től kezdtem el foglalkozni, ezt követően családi vállalkozásként raktuk le az Akhal Teke ménes alapjait Ópusztaszeren.

1996-tól foglalkozunk lovasturizmussal. Első tevékenységünk az volt, hogy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark programjaként létrehoztuk azt a lovasbemutatót, ami a honfoglalás kori lovas életünket idézi meg. Abban az időben ez műfajteremtőnek számított, sok követőre akadt. Az Emlékpark lovaspályáján ma is napi 2 lovasbemutató zajlik ménesünk lovaival.
A lovasturizmus több ágában folyamatosan működünk azóta is: a Délalföld térségében lovastúrákat szervezünk, a ménes környezetében aktív lovasélet zajlik, a lovaglás oktatásának különböző formáit 11 év óta működtetjük.

Családunk 3 tagjának van lovasturisztikai és lovas oktatói képesítése.
A szegedi egyetemek és a budapesti Színművészeti Egyetem hallgatói 5 éven át rendszeresen jártak hozzánk intenzív lovaskurzusokra.
A megyében zajló lovastúravezető – képzésnek több alkalommal gyakorló helyszíne voltunk.

A magyar lovashagyományokra alapozva szeretnénk továbbmozdítani a lassan élénkülő érdeklődést a lovasélet iránt, úgy hogy az megfeleljen a mai ember érdeklődésének és lehetőségeinek.