Gyászjelentés - Elhunyt Balogh Sándor

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balogh Sándor, a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület vezetőségi tagja, életének 83. évében elhunyt.

Balogh Sándor 1941. április 10-én született Miskolcon. Iskoláit a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, a karcagi Felsőfokú Szaktechnikumban, a Debreceni Agrártudományi Egyetemen és a Budapesti Közgazdasági Egyetemen végezte.  

A Szirmabesenyői Termelő Szövetkezetben 37 évig, mint termelési elnökhelyettes, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Termelő Szövetkezetek kereskedelmi részlegének igazgatóhelyetteseként dolgozott.

A lovak szeretete egész életét meghatározta. Lovas tevékenysége már a Termelő Szövetkezet idején is jelentős volt; nevéhez fűződik az észak-magyarországi Bükkalja Telivér Ménes megalapítása. Több mint 20 évig vezette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lovas Szövetséget. Ezzel egyidejűleg létrehozta és elnökként irányította az Észak-Kelet Magyarországi Regionális Fogathajtó Bizottságot.

2003-ban valóra váltotta élete egyik nagy álmát, és a szirmabesenyői Király-hegyen felépítette a nemzetközi színvonalú lovardáját, mely Szirmabesenyő egyik építészeti büszkesége lett.

Munkásságával meghatározó szerepet töltött be a lovassport és a lovas turizmus területén. Az általa létrehozott lovarda és a Balogh Liget Lovas Klub a régió fejlődésének szerves részévé vált. A Miskolci Tankerületi Központ, a Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Szirmabesenyő Önkormányzata közötti együttműködés keretében a helyi diákok iskolai lovasoktatás keretén belül, tanóra jelleggel részesültek a lovarda szolgáltatásaiból.

Elkötelezett híve volt a Kincsem – Nemzeti Lovas Program megvalósításának.

Balogh Sándor búcsúztatása 2024. június 14-én 13:00 órakor lesz a Miskolci Deszka-temetőben.

Emlékét örökké megőrizzük!